Voetverzorging

U kan bij de podoloog terecht voor een voetverzorging. Dit is een algemene voetverzorging waarbij we de nagels knippen en verzorgen,  nagelwallen vrijmaken en eelt verwijderen. Daarnaast gaan we ook huid- en nagelaandoeningen aanpakken zoals likdoorns, kalknagels, ingegroeide teennagels,... 

Orthonyxie (nagelbeugel)

Dit wordt geplaatst wanneer de curvatuur van de nagel te rond is. Dit kan ervoor zorgen dat het nagelbed ingeklemd wordt, wat pijn veroorzaakt. Verder kunnen hiermee ook ingegroeide nagels op lange termijn opgelost worden. 

Silicone voetorthese 

Het zijn kleine hulpstukken die plaatsen van druk of wrijving kunnen aanpakken. Zo kunnen siliconen een definitieve oplossing bieden voor steeds terugkerende likdoorns. Deze worden volledig op maat gemaakt voor een perfecte pasvorm.

Nagelaanbouw

De nagel kan volledig of gedeeltelijk uitvallen. Mogelijke oorzaken zijn blauwe nagel door sport of een voorwerp dat er op valt, schimmel, chemo,… De nagel aanbouwen is medisch beter voor de nagel, omdat de huid zo beschermt is en het nagelbed omlaag gedrukt wordt waardoor de nieuwe nagel gemakkelijker kan groeien.